Verhalen

Anderen over Gerjan

"Ik ben erg blij dat ik deze stap gezet heb. Op het begin is het misschien spannend, omdat je je kwetsbaar opstelt en je keuzes gaat maken waardoor je leven er heel anders uit komt te zien. Ik heb veel geleerd over mezelf en dit komt door de coach. De opdrachten, rust, geduld en het meedenken van de coach hebben mij enorm geholpen in het bewust worden van wie ik ben en wat ik kan. De nuchterheid en humor zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt. Ook al ben ik er nog niet over uit wat ik wil gaan doen op langere termijn, ik heb totaal geen spijt dat ik dit traject ben aangegaan. Ik ga het rustig bekijken, stap voor stap, en dit geeft mij al heel veel rust. Ik had deze stappen niet durven te zetten zonder de coach en ik ben er nu al heel erg blij mee. Complimenten!" 

 (zorgmedewerker)

"Door het coachingstraject gericht op persoonlijk leiderschap merkte ik dat ik meer kwam te weten over mijn eigen leiderschap, ik rustiger en met meer vertrouwen ging lesgeven. Gerjan is altijd een luisterend oor geweest en ik voelde me veilig om alles met hem te kunnen delen."

 (startende leerkracht basisonderwijs) 

“Dit traject en deze coach hebben me geholpen in een ingewikkelde nieuwe situatie weer echt een beetje grip te krijgen op mijn leven en hebben me op het spoort gezet van echte verbetering.”

(predikant)

“De coaching heb ik ervaren als begeleiding van het op een rij zetten van wie ik ben, wat ik wil en kan.”

(predikant)

“Met vriendelijke vasthoudendheid heeft Gerjan voor een spiegel gezorgd om me te laten zien wie ik ben en wat ik kan. Vervolgens hielp hij mij, vaak heel concreet, om dat positief in te zetten richting de toekomst. Het was regelmatig hard werken maar altijd in een ontspannen sfeer.”

(predikant)

Ik heb de achterliggende tijd met coaching als prettig ervaren. Er was een mooie balans tussen eigen inbreng en (bij)sturing van de coach. De coach wist prikkelende vragen te stellen, waardoor ik dieper ging nadenken over bepaalde zaken/situaties. Dit heeft mij erg geholpen." 

(leerkracht basisonderwijs)

“Een betrokken en innemende coach, waar je meteen je vertrouwen aan geeft. Iemand die in staat is flexibel in te spelen op wat jij nodig hebt zonder star vast te houden aan een eigen programma. Hij is creatief en heeft een schat aan hulpmiddelen waaruit hij steeds iets weet te halen dat bruikbaar is en je verder helpt en inzicht geeft.” (voorganger)

“Door middel van werkvormen en methodes kom je tot nieuwe inzichten. De vragen van Gerjan dragen hier natuurlijk ook aan bij. Je leert jezelf beter kennen door het traject, dit heeft impact op je werksituatie.”

(leerkracht basisonderwijs)


"Ik heb het traject als heel fijn ervaren. Er wordt echt gekeken naar wat er speelt en wat nodig is. De gesprekken heb ik als erg fijn en heel open ervaren. Het luisteren, meedenken, soms kritische vragen stellen of een spiegel voorhouden. Iets wat ik nodig had. 

Daarbij heb ik stappen gezet, die ik anders misschien (nog) niet gezet zou hebben.

Verder heb je veel expertise, wat ik heel fijn vond."

(senior leerkracht basisonderwijs)

"Dit traject heeft mij alles gebracht wat ik van tevoren had gehoopt. Gerjan kan goed luisteren en merkt dingen op uit je verhaal, waar jij zelf niet bewust van bent, maar eigenlijk wel last van hebt. Door hierover in gesprek te gaan, vallen puzzelstukjes op de plek en kun je werken aan herstel."

(leerkracht basisonderwijs, 24 jaar)

"Goede gesprekken, heldere werkvormen en bruikbare tops en tips. Gerjan is een fijne gesprekspartner, betrokken en weet goede bruggen te slaan naar bruikbare ideeën en input vanuit zijn vakgebied."

(predikant)

"Stap voor stap word je begeleid in het vinden van antwoorden op vragen als hoe inzicht te krijgen op stimulerende en belemmerende factoren voor jezelf en de omgang met je omgeving, het stellen van en omgaan met grenzen."  (payroll specialist)

"Tijdens een zware en intense periode heb ik begeleiding van Gerjan gekregen. De gesprekken waren in deze periode erg helpend voor mij. Tijdens een Burn-out was het fijn om duidelijke en concrete hulp te krijgen. Niet zweverig, maar praktisch en educatief. Vooral ook eerst kijken naar de fysieke gevolgen. Wat doen stresshormonen met jou en met je lichaam. Gerjan is sterk in spiegelen. Laat je in je waarde en kan goed verbanden leggen. Zijn rust, geduld, inlevingsvermogen en vasthoudendheid sleepten mij door deze periode heen. Al moest ik zelf ook echt aan de bak. Hoewel ik het een pittig periode vond en het soms als een diep dal ervoer, heeft het mij veel gebracht. En had ik deze periode niet willen missen."

 (senior leerkracht basisonderwijs)

"Gerjan heeft gevoel voor humor, betrekkelijkheid en nuchtere analyses. Hij bezit door zijn achtergrond en arbeidsverleden veel expertise en een goed gevulde gereedschapskist. Gepaste aandacht voor m’n thuisfront was fijn. Hij kan zich goed inleven in het predikantschap en houdt zijn hoofd koel als het in de pastorie of in de kerk er
verhit aan toegaat. Heeft aan een half woord genoeg. Kerkelijk breed georiënteerd; niet veroordelend. Enthousiaste en aanstekelijke werkwijze en omgang."

(predikant)

"De coaching heb ik ervaren als begeleiding van het op een rij zetten van wie ik ben, wat ik wil en kan."
(predikant)

"Gerjan is echt een fijne coach. Hij heeft een luisterend oor en geeft opbouwende feedback. Ik heb enorm veel geleerd en heb de begeleiding als zeer prettig ervaren. Ik heb veel handvatten gehad waar ik veel aan heb gehad."

 (startende leerkracht)

"Ik ben het coachingstraject aangegaan, heb mij kwetsbaar en leerbaar willen opstellen en heb hard gewerkt en was erg gemotiveerd om echt vooruit te komen (en daarbij geprobeerd zoveel als lukte 🫣 rekening te houden met mijn beschikbare energie en balans, al vond ik dat een behoorlijke uitdaging!).
Dat ik zo bezig kon zijn heeft alles te maken met de veiligheid, de stabiliteit, de rust, de kennis en kunde van Gerjan als coach. Ik heb de manier waarop hij naast mij wilde staan, mij ondersteunde en het mij wel zelf liet doen, hoe hij mij spiegelde, hoe hij mijn gedachten en gevoel theoretisch kon duiden en mij daarmee taal en overzicht gaf, als heel erg prettig ervaren. De manier waarop hij zijn rol innam maakte hem tot een erg prettig mens in de omgang."

(kerkelijk werker)

"Deze gesprekken hebben me houvast gegeven. Ze hebben me door een moeilijke periode geholpen en hebben deze moeilijke periode aanzienlijk verkort. Het heeft me zicht op mezelf gegeven. Het heeft me geleerd waarde toe te kennen aan dat wat God me gegeven heeft. Het heeft me gewezen op God als liefdevolle Vader, als Schepper van wat in mij ligt. Gerjan, je bent een zeer betrouwbare, meelevende en prettige gesprekspartner."

(leerkracht basisonderwijs)

Vertrouwd, positief en stimulerend

(leidinggevende landelijke politie-eenheid)